![Hjemmelaget Pizza](https://static.wixstatic.com/media/cc677961443f485481ad8cb7c8e809aa.jpg/v1/fill/w_70,h_47,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/cc677961443f485481ad8cb7c8e809aa.jpg)
Ernæringskokk
Er du interessert i å lage mat og samtidig liker å jobbe for og med mennesker kan ernæringskokkfaget være noe for deg. I læretida vil du lære å tilberede mat til store grupper mennesker. Du vil også lære mye om spesielt tilrettelagt mat, dvs. dietter o.l. Ernæringskokkene er veldig fornøyd med arbeidstiden da de som oftest slipper å jobbe om kveldene.
Utdanning
1. år: VG 1 Restaurant- og matfag
2. år: VG 2 Kokk- og servitørfag
3. og 4. år: Læretid
De vanligste stedene å ha praksis som lærling er sykehuskjøkken og storkjøkken.
Jobbmuligheter
Etter bestått fagprøve kan du søke jobb i:
-
Kommunale og fylkeskommunale institusjoner (sykehjem o.l.)
-
Statlige institusjoner (sykehus, militære etc.)
-
Private firmaer som driver kantiner o.l.
Nyttige egenskaper
-
Evne til å arbeide planmessig, effektivt og hygienisk
-
Evne til å arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre
-
Ernæringsmessig foratåelse
-
Evne til å lage mat som gir positive opplevelser både til friske og syke
-
Være kreativ og ha estetisk sans kan være en fordel
![FOTO_LINX_181.jpg](https://static.wixstatic.com/media/908b7b_95a933e385f44c5a9791ba67fd3e77dc~mv2.jpg/v1/crop/x_960,y_0,w_3840,h_3840/fill/w_77,h_77,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/FOTO_LINX_181.jpg)
![kokk 5.jpg](https://static.wixstatic.com/media/908b7b_3c8ca10984a941a39e6cb11808432168~mv2.jpg/v1/crop/x_0,y_734,w_2592,h_2589/fill/w_77,h_77,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/kokk%205.jpg)
![ernæringskokk_edited.jpg](https://static.wixstatic.com/media/908b7b_08f6860da8004724be8b3f347c2c5efe~mv2.jpg/v1/crop/x_0,y_65,w_2250,h_2255/fill/w_77,h_77,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/ern%C3%A6ringskokk_edited.jpg)